Top

Geschiedenis Scheepjes

Hollands Glorie garen Scheepjes

Scheepjeswol is het enige “nog levende” Nederlandse merk garen. Het bekende Scheepjeswol brei en haakboek is een vertrouwd gezicht in de Nederlandse huiskamers. Scheepjeswol omvat moderne garen in alle mogelijke samenstellingen en uitvoeringen.

Van basisgaren tot trendy fantasiegaren. Zo heeft Scheepjes een breed assortiment in garen van acryl, zuiver scheerwol, katoen en van mengingen van verschillende grondstoffen. 

De geschiedenis van het handelsmerk Scheepjeswol gaat terug tot 1855. Destijds startte de Koninklijke DS van Schuppen in Veenendaal met de productie van industriegaren en breiwol.

Paard en wagen behoorde nog tot de dagelijkse taferelen. De textielindustrie verschafte toen nog aan tienduizenden arbeiders hun dagelijks brood. Met name aan het begin van de twintigste eeuw, de jaren van de wederopbouw en eind jaren’70 nam de vraag naar breiwol gestaag toe.

Gedwongen door de moordende concurrentie uit de lage loon landen werd praktisch de gehele Nederlandse textielindustrie verplaatst naar het buitenland. Scheepjeswol is nu het enige Nederlandse merk dat tot op de dag van vandaag overeind is gebleven! Hieronder ziet u een aantal oude logo's van Scheepjes.


Logo Koninklijke DS Schuppen      Scheepjes Logo